fbpx

4 boeken die mijn leven veranderden

22nd juli 2019

Nu ik zelf een boek aan het schrijven ben, word ik me steeds meer bewust van de impact ervan. Ik hoop dat mijn boek ooit dezelfde impact op iemand zijn leven kan hebben als sommige boeken dat voor mij hebben gedaan. Vier in het bijzonder hebben mijn leven volledig veranderd.

Daytox van Kyra De Vreese

Ik ben als vegetariër opgevoed, dus mijn eetgewoontes vielen al wel onder gezond. Ik heb geen idee waarom dit boek mijn aandacht trok, maar de combinatie tussen yoga en gezonde voeding leek me interessant. Voor mij leek het vanzelfsprekend dat wanneer je yoga doet, je ook gezond eet en leeft. Maar ik voelde dat de mensen rondom mij, het niet persé zo zagen. Dus het boek was een beetje alsof ik eindelijk iemand gevonden had die me begreep.

Daytox van Kyra De Vreeze is een zeven dagen programma van yoga en gezond eten. Ik heb echt tot op de letter die zeven dagen gevolgd. Ik vond het fantastische om enkel eten, yoga en gezondheid bezig te zijn. Geen boterhammen meer, maar lekker smoothies en toffe gerechtjes. Ik heb er veel van opgepikt, maar dat is niet de reden waarom Daytox mijn leven heeft veranderd.

Bij elke dag stonden er ook een aantal tips gelinkt aan het thema van de dag. Zoals boeken om te lezen, muziek om naar te luisteren,... en ergens stond er een tip om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik was niet opgegroeid met vrijwilligerswerk. Mijn ouders gaven altijd donaties aan goeie doelen, maar echt vrijwilligerswerk gaan doen leek me meer iets voor de echte activisten ofzo. Maar het idee was op korte tijd al een paar keer op mijn pad gekomen en bleef nu echt hangen. Als ik dan toch iets van vrijwilligerswerk zou gaan doen, dan moest het met katten zijn. En zo geschiedde het. Na vier jaar vrijwilligerswerk is uiteindelijk DreamCATchers ontstaan.

Soms kan een boek op onverwachte manier je leven veranderen. Daytox heeft me zo ontzettend geïnspireerd en ik maak nog vaak de TOTALLY CocoNUTS smoothie.

Het boek kreeg recent een update en heet nu Simply Daytox van Kyra De Vreeze

Yoga Girl van Rachel Brathen

Ik kende @yogagirl uiteraard al van op Instagram. Haar open en eerlijke manier van communiceren was wat me aantrok in haar post. Maar heel eerlijk waren het de fantastische Hawiaanse panorama's die ervoor gezorgd hadden dat ik op "follow" had geklikt.

Wanneer ik haar boek Yoga Girl in handen kreeg, stond ik versteld. Je denkt dat je iemand kent wanneer je ze via social media volgt, maar ik schrok van haar heftige levenspad. Ze zag er altijd zo vrolijk en gelukkig uit. Volledig in controle over haar leven, ook de negatieve dingen. Nooit had ik gedacht dat ze al zoveel had meegemaakt.

Haar levenswijsheden en kennis raakten iets in me. Ik had al wat korte meditaties achter de kiezen door de yoga lessen, maar door haar boek te lezen ben ik elke dag yoga gaan doen en begonnen met me te verdiepen in meditatie. Ik ben zo ontzettend blij dat ik Rachel haar boek op mijn pad gekomen was voor ik ziek werd. Al haar kennis heeft ertoe bijgedragen dat ik positief kon blijven doorheen dat moeilijke deel van mijn leven.

Ik heb het boek ondertussen al twee keer opnieuw gelezen en nog steeds kunnen sommige passages me ontzettend raken. Ze inspireerde me om Costa Rica te ontdekken en onrechtstreeks heeft ze bijgedragen tot het ontstaan van Lana Land.

Open Wide van Melissa Ambrosini

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik het boek Open Wide precies heb ontdekt. Ik vermoed dat iemand op Instagram het deelde en ik er instant een connectie mee voelde. Hoewel Open Wide vooral over realties gaat, was het vooral de gelijkenissen in levensstijl en persoonlijkheid die me aantrokken in het boek. Melissa en ik hebben zoveel gemeen. Haar manier van denken, haar struggles, haar spiritualiteit. Het was een verademing om een boek te lezen over iemand die spiritueel bezig was, maar ook een rasechte ondernemer.

Het voelde een klein beetje zoals in de spiegel kijken en ik voelde een gewicht van mijn schouders vallen. Er zijn nog mensen zoals ik? Dat gaf me moed en vertrouwen om het laatste deeltje van mijn schroom over wie ik echt ben, van me af te laten vallen.

Een specifiek deeltje van het boek ging over vrouwencirkels. Ik had al die jaren mijn spiritualiteit in mijn eentje beleefd, gebukte onder een enorme schaamte. Wanneer ze haar vrouwencirkel omschreef, dacht ik onmiddellijk "dat wil ik ook!". Zo gezegd, zo gedaan. Een oproep op Instagram en plots waren er een aantal vrouwen die met mij een cirkel wouden vormen. De stap naar mijn spiritueel leven was gezet en het fantastische is dat Melissa nu ook een groot onderdeel van mijn leven uitmaakt. Ik maak deel uit van Melissa haar team en samen met haar man Nick coachen ze me in business en mindset. Ik ben zo ontzettend gelukkig dat dit boek op mijn pad is gekomen en dat zij nu deel uitmaken van mijn leven.

Judgement Detox van Gabrielle Bernstein

Het laatste boek is van Gabrielle Bernstein. Ik heb dit boek gekozen, omdat het de grootste impact heeft gehad op mijn persoonlijk leven. Maar eigenlijk heb ik al haar boeken gelezen en stuk voor stuk zijn ze goud waard.

In de Judgement Detox heeft Gabby het over oordelen en veroordelen. Iets wat we onbewust allemaal doen. Het mooie aan het boek is dat je denkt gewoon een beetje filosofische dingen te lezen. Je doet dan ook een paar oefeningen uit het boek, maar ergens blijf je toch altijd een klein beetje skeptisch. En dan plots voel je hoe een paar van haar oefeningen een shift veroorzaken. Alsof je de wereld plots op een heel andere manier gaat zien.

Ik hield zo hard vast aan bepaalde mensen die me in het verleden hebben gekwetst. Gabby haar boek hielp me om die mensen te vergeven en los te laten. Het is een tool die ze me niet meer gaan afpakken en die me doorheen mijn leven zal blijven inspireren om bewust en met liefde om te gaan met (ver)oordelen.

Ook Gabby is nu een belangrijk deel van mijn leven geworden. Ik heb haar helaas nog niet in levende lijven ontmoet, maar heb wel al enkel van haar online workshops meegedaan. En ik heb een licht voorgevoel dat ons verhaal samen nog niet ten einde is.

Zelf ook inspirerende en ingrijpende boeken gelezen? Deel ze dan zeker met me op sociale media (Instagram, Twitter of Facebook).