fbpx

6 app’s voor meer productiviteit

31st augustus 2019

Soulful ondernemen of ondernemen met een hart is niet altijd even evident. Je moet tijd inplannen voor je business en ook tijd inplannen voor jezelf. De tijd die je dan hebt om je onderneming van de grond te krijgen, gebruik je best zo productief mogelijk. Ik gebruik daarvoor allerhande tools om mijn werkleven wat vlotter te laten verlopen. Hier zijn alvast mijn tips:

Things

Things is een app die zowel op je gsm als op je desktop werkt. Wanneer er iets in mijn hoofd springt dat ik moet onthouden, gaat het rechtstreeks in Things. Things is gebaseerd op het boek Getting Things Done van David Allen. Dit is ideaal voor mensen die graag lijstjes maken. Things houdt het simpel, gestructureerd en overzichtelijk. Je kan je lijstjes opdelen in projecten en er deadlines op zetten. Mijn wekelijks terugkerende reminders voor huishoudelijke taken hebben al veel planten van de dood gered.

ZenDay

Het is uiteraard handig om lijstjes te hebben van wat je allemaal moet doen, maar na een tijdje werden mijn lijstjes steeds langer en eindigde ik elke dag met nog zeker 10 items op de todo lijst. Dit gaf meer stress dan rust en dus ging ik op zoek naar een app die me helpt om mijn dag te plannen. ZenDay is zo perfect omdat je twee functies hebt: task en event. Wanneer iets een task is en je hebt de task niet afgevinkt, zal ZenDay je eerst volgende moment zoeken en de taak inplannen. Eigenlijk een beetje zoals een personal assistent. Hierdoor is mijn tijd beter ingepland en kan ik veel beter inschatten waar ik nog een opening heb om wat administratieve shizzle te doen.

ZenDay Google Play

ZenDay Apple Store

Bank app

Eigenlijk wil ik iedereen aanraden om de app van je eigen bank te gebruiken. Dagelijks naar je bankrekening kijken is een gezonde gewoonte om je financiële situatie onder controle te houden. Ik gebruik de app uiteraard ook om kleine transacties te doen, maar vooral om dagelijks eens een blik te werpen op mijn rekeningen. Zo krijg ik een veel beter idee over mijn inkomsten en uitgaven. Dit heeft een positief resultaat gehad op mijn ingesteldheid tegenover geld en ook op situatie op mijn bankrekening.

Gmail

Voor email gebruik ik de gmail app vooral in functie van mijn zero inbox policy. Een lege inbox geeft rust en zorgt ook voor een hogere productiviteit. Gmail zorgt ervoor dat ik email onmiddellijk kan beantwoorden en klasseren. Op die manier krijg ik eigenlijk al een pak werk gedaan, nog voor ik op mijn computer zit. Op de desktop versie gebruik ik ook Boomerang. Een add-on waardoor emails terugkeren wanneer ze nodig zijn of je mails op een bepaald tijdstip kan verzenden.

Trello

Ik ben ook een grote fan van Trello om een content kalender bij te houden. Trello is visueel heel overzichtelijk en makkelijk om mee te werken. Eigenlijk een beetje de digitale versie van post it's. Wanneer je in een team werkt is het een handige manier om taken te verdelen. Er zijn ook verschillende handige add-on's waaronder connectie met Google Drive en Dropbox.

Voxer

Ten slotte is er nog mijn secret weapon. Voxer is een walkie talkie app. We weten allemaal dat de toekomst voice is en via Voxer kan je voice berichten sturen. Eigenlijk kan je dit bijna met elk platform doen, maar het feit dat Voxer verder geen social media is en ik verder geen meldingen krijg, maakt het voor mij een winner. Alle andere notifications staan uit. Heb je me echt nodig, dan moet je Voxer gebruiken. Ik heb tal van team Voxer's waardoor ik simpelweg aan een groep mensen vanalles kan melden. Het is efficient, snel en zonder te veel distractions.

Ik hoop dat deze tips jou kan helpen. Heb je zelf ook nog goeie tips, laat ze zeker weten! Via Facebook, Instagram of Twitter.