fbpx

Begeleide meditatie in groep

De groepsmeditatie is terug!

 

Helaas nog niet in de Lana Land Studio, maar wel in de virtuele studio.

 

Vanaf donderdag 2 juli zal je twee keer per week kunnen deelnemen aan de online groepsmeditaties.

 

Op maandag om 18u30.

Op donderdag om 20u30.

Wil jij ook graag het gemak ervaren van meditatie in groep ?

Steun van anderen

Voel jij je ook eenzaam op je mat? Weet je niet goed of je nu wel “goed” aan het mediteren bent? Kan je wel wat gezelschap gebruiken? Mediteren in groep is zo fijn omdat je de steun van anderen ervaart.

Verminder angst en stress

Het zijn stressvolle tijden. Meditatie is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Door te mediteren in groep kan je collectieve rust ervaren, wat het effect nog groter maakt. 

Slaap beter

Een meditatie voor het slapen gaan en je kan er de volgende dag weer tegen aan. Op het einde van de dag mediteren, zorgt dat je de dag mooi kan afsluiten en met een geruster gemoed kan slapen.

Dagelijkse routine

Wanneer je wekelijks een vast moment hebt waarbij je in groep mediteert, zal je makkelijker een dagelijkse practice opbouwen. De groep geeft je een structuur om aan vast te houden en helpt om een gewoonte te kweken.

Me-time

Geen betere manier om wat me-time te nemen. Het feit dat je moet inschrijven, zorgt ervoor dat je op voorhand beslist om tijd in jezelf te investeren. Tijdens de groepsmeditatie heb je ook geen afleidingen.

Groepsgevoel

Je komt in een groep terecht van gelijkgestemden waar iedereen welkom is.

Ik mediteerde al jaren vooraleer ik de stap zetten naar een groepsmeditatie. Voor een of andere bizarre reden had ik daar schrik van. Het probleem was ook beetje dat die groepsmeditaties vaak werden gehouden in een boeddhistische tempel en dat was nu niet bepaald mijn ding.

Na een tijdje had ik het gevoel dat ik thuis niet echt verder geraakte in mijn practice. Ik mediteerde wel, maar ik had het gevoel dat ik wat inspiratie miste. Wat feedback. Ik schraapte mijn moed bij elkaar en ging naar een begeleide meditatie in een tempel die mij het minst “zweverig” leek.

Het was niet de beste meditatie, maar ik voelde wel de kracht van in groep te mediteren. Er was een moment waarbij we vragen konden stellen en iemand getuigde hoe die steeds zijn tel kwijt raakte bij de ademhalingsmeditatie en dan begon te zoeken naar het juiste cijfer, anders kon die niet verder. Mijn eerste gedacht was ‘Oef, het ligt niet aan mij!’ Zo zouden er nog veel momenten volgen, waardoor ik mijn eigen ervaringen beter kon plaatsen.

Ik heb in die groepsmeditaties ook veel meer bijgeleerd dan dat ik op mijn eentje deed. Ik leerde een nieuwe techniek of de begeleider haalde een interessante gedachte aan die net op dat moment van mijn leven perfect van pas kwam.

Sindsdien hou ik ervan om in groep te mediteren. Ik heb het gevoel dat ik altijd net een stukje dieper kan gaan in mijn meditatie en dat de groepsenergie me steeds ondersteunt. Daarom vond ik het belangrijk om een meditatiestudio te creëren die toegankelijk is en waar iedereen zich onmiddellijk op zijn gemak voelt.

Waarom meditatie?

Tegenwoordig hoor je van alle kanten dat meditatie belangrijk is. Soms lijkt het wel de oplossing op al je problemen. Een oplossing zal het misschien niet zijn, maar mediteren geeft je wel de mogelijkheid om in elke situatie te kunnen omgaan met het probleem. Of je nu last hebt van je gezondheid, stress ervaart of andere dingen je leven moeilijk maken. Meditatie kan helpen. 

Meditatie heeft tal van positieve kenmerken. Dokters raden meditatie voor de wetenschappelijk aangetoonde positieve effecten op het verlagen van de bloeddruk, het verminderen van stress en het bevorderen van slaap. Ook op mentaal vlak is meditatie vaak een ideale ondersteuning in de behandeling van angststoornissen, agressie-aanvallen en depressieve gedachten. Ook voor chronisch zieke patiënten en pijnmanagement is meditatie een geschikt hulpmiddel. Wat meditatie volgens mij zo populair maakt, is de combinatie van effectieve werking zonder bijwerkingen of gevaren.

Naast de meer fysische en mentale voordelen van het beoefenen van meditatie zorgt het ook voor een betere zelfkennis en verhoogd het de focus en concentratie. Meditatie leert je om flexibel te reageren op moeilijke situaties. Het geeft je de mogelijkheid om stabiel te blijven wanneer het leven hectisch wordt. Een van de redenen waarom veel bedrijfsleiders en managers beroep doen op meditatie. Onderzoek toont aan dat meditatie je aandachtsspanne, concentratievermogen en emotionele intelligentie verhoogt, waardoor meer en meer bedrijven meditatie aanbieden aan hun werknemers.

Wat mag je verwachten?

In Reset neem ik je aan de hand van mijn persoonlijk verhaal mee doorheen thema’s als dromen, verdriet, zelfliefde, oordelen, vriendschappen en zoveel meer.

Bij elk thema geef ik ook concrete stappen, zodat je zelf makkelijk aan de slag kan. Je kan zelfs via de website begeleide meditaties van me downloaden.

Reset is de perfecte ondersteuning om sterker in het leven te staan en bewust te kiezen voor meer geluk.