ONLINE

Begeleide meditatie in groep

Maandag om 18u30
Donderdag om 20u30

Schrijf je in!

Meditation helps you do less and accomplish more.

- Deepak Chopra -

Laten we eerlijk zijn: momenteel hebben we allemaal nood aan wat rust en kalmte. De voorbije maanden waren heftig op zoveel niveaus. Het kan misschien voelen alsof het onmogelijk is om rust te vinden en om de angst te laten varen, en net daarom is mediatie zo’n belangrijke tool.

Misschien ken je het gevoel wel. Je zit op je mat en onmiddellijk raast je todo-lijst door je hoofd. Na 5 minuten mediteren krijgt de lijst de bovenhand en laat je je meditatiemat eenzaam achter. Al snel word je terug opgeslokt in de vaart van het leven. Een groepsmeditatie helpt je om dieper te gaan in je practice en om de focus te behouden. Een beter uurtje zelfzorg bestaat niet.

Ikzelf heb de kracht van meditatie ervaren doorheen mijn herstel van kanker. Het helpt me nog dagelijks om te kunnen omgaan met de uitdagingen die het leven mij geeft. Wat ooit begonnen is als een verlengde van mijn yogaoefeningen, is nu een non-negotiable in mijn leven. Meditatie brengt rust in mijn leven en houdt me in balans wat er ook gebeurt.

Voel je je overweldigd door het vooruitzicht van terug naar "normaal" te gaan?

Het is volledig te begrijpen dat we ons overweldigd voelen. Meditatie is op zo'n moment de ideale tool om terug wat rust te vinden en dichter bij jezelf te komen. Ik gebruik altijd de metafoor dat je tijdens een meditatie op de bodem van de oceaan zit en dat de storm aan de oppervlakte van de zee geen effect op je heeft.


Vond je dat tragere ritme van de lockdown eigenlijk nog zo slecht niet, maar weet je niet goed hoe je het kan behouden?

Meditatie is in de eerste plaats tijd en ruimte maken voor jezelf. Een vast wekelijks moment hebben waarbij je terug wat kan vertragen, helpt om je dat ritme ook mee te nemen naar je dagelijkse leven. Die rust behouden leer je best onder ideale omstandigheden, zoals een meditatieles. Wanneer het leven dan weer hectisch wordt, ben je getraind.


Heb je connectie met gelijkgestemden gemist en hunker je naar een veilig groepsgevoel?

Meditatie in groep kan een grote meerwaarde bieden. Het is een extra motivatie wanneer je anderen rond je hebt om die rust te gaan opzoeken. Daarnaast versterkt het ook de meditatie, omdat je steun voelt van de anderen. Het uitdelen van ervaringen is ook bijzonder interessant, want je zal vaak ervaringen herkennen.

Neem deel aan de groepsmeditatie

Waarom meditatie?

Tegenwoordig hoor je van alle kanten dat meditatie belangrijk is. Soms lijkt het wel de oplossing op al je problemen. Een oplossing zal het misschien niet zijn, maar mediteren geeft je wel de mogelijkheid om beter te kunnen omgaan met een probleem. Of je nu last hebt van je gezondheid, stress ervaart of andere dingen je leven moeilijk maken. Meditatie kan helpen.

Meditatie heeft tal van positieve kenmerken. Dokters raden meditatie aan voor de wetenschappelijk aangetoonde positieve effecten op het verlagen van de bloeddruk, het verminderen van stress en het bevorderen van slaap. Ook op mentaal vlak is meditatie vaak een ideale ondersteuning in de behandeling van angststoornissen, agressie-aanvallen en depressieve gedachten. Wat meditatie volgens mij zo populair maakt, is de combinatie van effectieve werking zonder bijwerkingen of gevaren.

Naast de meer fysieke en mentale voordelen van het beoefenen van meditatie zorgt het ook voor meer zelfkennis en verhoging van je focus en concentratie.

Hoe werkt het? 

2 meditaties per sessie  

Een les duurt 60 minuten waarin ik je begeleid in 2 meditaties van 20 tot 30min. Er zal steeds een thema zijn waarop de meditaties aansluiten.

Verschillende stijlen  

De meditaties zijn eclectisch. Er zullen dus verschillende soorten mediaties aan bod komen, zoals visualisatie, vipassana, ademmeditaties, bodyscan en zoveel meer.

Alle niveaus

De lessen zijn bedoeld voor zowel beginners als voor mensen met ervaring. Heb je nog nooit gemediteerd, dan ben je zeker welkom.

Online

Voorlopig gaan de meditaties door online via Zoom. Van zodra de 1,5m afstand regel wordt opgeheven, zal je terug in de Lana Land Studio terecht kunnen. Je zal ook nog steeds online meditaties kunnen volgen.

Kies zelf wanneer  

Op de website zal je zelf kunnen kiezen wanneer je een les bijwoont. Je kan dus een week (of meerdere) tussen laten. Er is telkens plaats voor 15 personen.

Losse les of 5-beurtenkaart

Je kan een losse les kopen voor €15 of een 5-beurtenkaart voor €50. Je koopt eerst je kaart aan en daarna zal je een link krijgen om je in te schrijven op een les. De 5-beurtenkaart is een jaar geldig.

Start vandaag nog met mediteren!

KLIK HIER

Maak deel uit van een leuke community

Wanneer ik in New York op zoek ging naar een plek om te mediteren, kwam ik op verschillende websites van boeddhistische tempels terecht. Hoewel ik de filosofie omarm, voelde ik me niet geroepen om daar te gaan mediteren. De drempel was te hoog.

Wanneer ik een iets toegankelijkere groep vond, was het een beetje zoals thuiskomen. Ik kon er terecht met mijn vragen en ervaringen. Mijn meditaties waren veel dieper dan wanneer ik het thuis op mijn eentje deed. En de steun van de groep ging verder dan gewoon in stilte naast elkaar zitten. Ik voelde een connectie die me rust bracht.

Dat is waarom ik groepsmeditatie zo fantastisch en belangrijk vind. De studio heeft een lage drempel en ik stimuleer connectie, zo kan je deel uitmaken van een leuke community.

De groepsmeditatie is voor jou

Rust en kalmte
Als je op wekelijkse basis meer rust en kalmte in je leven wil brengen.

Balans
Als je nood hebt aan meer balans in zowel lichaam en geest.

Steun van de groep
Als je de steun van een groep kan gebruiken om je meditatie dieper en intenser te maken.

Meditation practice
Als je wil leren mediteren of je meditatie practice wil verdiepen en een routine maken.

Connectie
Als je op zoek bent naar connectie, zowel met jezelf als anderen.

Diepere en betere slaap
Als je na een drukke werkdag wel wat ontspanning kan gebruiken om dieper en beter te kunnen slapen.

Reviews van de community 

De lessen van Lana gaven mij een nieuwe visie op mediteren. Ik dacht altijd dat het zweverig zou zijn en ik wist ook helemaal niet of ik zo lang zou kunnen stilzitten (onrustig lichaam en wiebelbenen waren dagelijkse irritaties voor mij). Toch besloot ik het een kans te geven en gelukkig maar. Samen mediteren  werd een wekelijks ritueel, het was alsof mijn lichaam op voorhand al kon voelen dat ik tot rust zou komen. Lana heeft mij leren mediteren en nu kunnen ik, mijn warhoofd en wiebelbenen af en toe samen gewoon even stil zijn. Zalig is dat."

- Tiffany

"Lana en haar meditaties, ik houd ervan. Ze neemt je, met haar zachte radiostem, mee op een ontdekkingstocht. Niet enkel langs de verschillende soorten maar ook langs je eigen gewaarwordingen en emoties. Na een relatiebreuk kon of durfde ik minder inchecken bij mijzelf, de meditaties zorgen ervoor dat dit op een geleidelijke en liefdevolle manier weer mogelijk is. Samen met Lana en een kleine groep wordt mediteren een intiem moment."

- Emma

Over Lana

Lana is een down-to-earth, spiritueel coach en schrijver.

Onder de noemer Lana Land leert ze je mediteren, begeleidt ze meditaties en geef ze one-on-one coaching.

Toen ze 29 was, kreeg Lana de diagnose van darmkanker. Gek genoeg zou deze levensbedreigende ziekte haar leven redden. Haar ziekte dwong haar namelijk om stil te staan bij wie ze was, en bij wie ze wilde zijn. Meditatie was een grote hulp in haar genezingsproces.

In haar boek Reset vertelt ze op een eerlijke, grappige en ontwapende manier haar verhaal en neemt ze je mee op haar spirituele pad: de zoektocht naar haar tribe, discussies tussen een klein duiveltje en een innerlijke godin en de helende wereld van meditatie. Haar boodschap? Wacht niet op een zware ziekte, een ongeluk of gewoon de sleur van het leven. Hou genoeg van jezelf om vandaag te gaan voor honderd procent geluk. Haar boek Reset kan je hier bestellen.

Lana beter leren kennen? Check haar Instagram: @lanabauwens

Start vandaag nog!

Boek een eerste losse les en krijg de smaak te pakken. 

BOEK NU