WEGWIJZER
NAAR JEZELF

DE JOURNALING GIDS

 • Leer jezelf beter kennen
 • Ontdek de kracht van journaling
 • Geef richting aan je leven
 • Schrijf jezelf naar mentale rust
SCHRIJF JE HIER IN

Ik weet het niet.

Misschien wel de meest geschreven zin in mijn journal. Want we weten het niet. Zo vaak weten we niet wat we moeten doen en waar we naartoe willen. Dan zijn we een klein beetje de weg kwijt. Maar hoe kunnen we dan terug onze weg vinden?

Wanneer ik schrijf dat ik het niet weet, volgt er vaak een stroom aan gedachten. Op het einde van mijn schrijfsels heb ik al wat meer structuur in mijn gedachten en weet ik wat de eerste stap is of waar ik aan wil werken.

Ik ben altijd al dol geweest op schrijven. Fictie, gedichten, theater. Ik was altijd wel iets aan het verzinnen. Maar een dagboek schrijven? Daar had ik de discipline niet voor. Twee dagen hield ik dat vol en meestal had ik niets interessants te melden. Tot wanneer ik in 2013 een eerste keer begon te journalen. Aan de hand van een paar simpele vragen, kreeg ik plots diepe inzichten in hoe ik mijn toekomst zag en wat ik belangrijk vond in mijn leven. Het was alsof ik in de spiegel keek. Dat eerste boekje heb ik nog steeds. De stortvloed aan journals die zou volgen ook. Ik hou ze àllemaal bij. 

Journaling is, naast meditatie, één van de beste vormen van zelfzorg. Je krijgt inzicht in je gedachten en onderliggende angsten. Door het op te schrijven wordt het concreet en kan je geleidelijk aan dingen beginnen veranderen in je leven.

Wegwijzer naar jezelf

In deze journaling gids nemen we vijf mindsets onder de loep om zo een beter inzicht te krijgen in jouw verlangens en struikelblokken.

Aan de hand van vragen gaan we elk aspect van je mindset onderzoeken. Doorheen je schrijfsels krijg je vat op de verhalen in je hoofd en kan je veel concreter gaan inschatten welke richting je uit wil. Of welke richting je zeker niet uit wil.

Naast zelfonderzoek - via schrijven - is het ook belangrijk om concrete stappen te kunnen zetten. In deze gids geef ik daarom eveneens tips om na het journalen aan de slag te gaan (aan de hand van onder meer rituelen).

Ten slotte leggen we de grond voor je verdere journal-routine, waardoor je steeds je dagboek als wegwijzer kan blijven gebruiken wanneer je in de toekomst even de weg kwijt bent.

Ken je dat?

 • Je twijfelt aan jezelf omdat er zoveel gedachten door jouw hoofd spoken dat je het niet goed meer weet.
 • Je wil verandering in jouw leven brengen, maar je weet niet hoe eraan te beginnen.
 • Als je een belangrijke beslissing moet maken, ga je eerst al jouw vrienden bevragen en dan ook nog eens naar de mama bellen of zelfs een wildvreemde om advies vragen, in plaats van te luisteren naar jouw intuïtie.
 • Iets houdt je tegen om jouw droom waar te maken, maar je kan er je vinger niet opleggen. Bijna alsof je er net altijd naast grijpt.
 • Je piekert je kapot en wanneer iemand jou vraagt waar je je zorgen over maakt, weet je niet waar te beginnen.

WIL JIJ OOK GRAAG

 • meer zelfkennis en connectie met jouw intuïtie?
 • een duidelijk beeld van je dromen en ambities, maar ook van je angsten en struikelblokken?
 • kunnen vertrouwen op jezelf om moeilijke beslissingen te nemen?
 • structuur en duidelijkheid in je hoofd?
 • moeilijke emoties kunnen loslaten en verwerken?

Is het antwoord op één of meerdere van deze vragen ja?

Dan zal deze journaling-gids je op weg helpen!

IK BEN ER KLAAR VOOR!

5 modules om jezelf beter te leren kennen

Wat deze journaling-gids zo uniek maakt, is dat de vragen specifiek zijn opgebouwd om je bepaalde inzichten te geven over cruciale thema's in jouw leven. Elke module bestaat uit dagelijkse vragen om te beantwoorden, een dag om inzichten te verwerken en een zelfzorgritueel.

01

Persoonlijk

Zelfkennis begint bij inzichten over hoe we in het leven staan. In de eerste module leg je de loep op jezelf en ga je aan de slag met de vraag wie je bent.

02

Lichaam

Jouw tempel die je helpt de wereld rondom jou te beleven is de belangrijkste relatie die je ooit zal aangaan. Maar hoe goed ken jij je lichaam?

03

Liefde

De taal van de liefde is wat betekenis geeft aan ons leven. Hoe we die taal gaan gebruiken in onze relaties is de basis van deze module.

04

Geld

Geld is vaak één van de grootste zorgen in ons leven. Op welke manier heeft onze mindset omtrent geld impact op ons leven?

05

Dromen

Geen verandering in je leven zonder richting. Wat wil je? Wat wil je écht? In de laatste module gaan we ons richten op de toekomst en waar je heen wil. Met het kompas in de juiste richting kan je verder op je pad.

Wat mag je verwachten?

Ik heb de journaling-gids zo opgebouwd dat je volledig zelfstandig
en op jouw eigen tempo kan starten met journalen.

Je krijgt:
6 themavideo's - 75 vragen - journaling-meditatie
zelfzorgrituelen - tips om je eigen journaling-routine op te bouwen

Prijs: €59,-

Start vandaag nog de weg
naar meer zelfkennis!

START HIER